eTwinning пројекти


 
ПРОЈЕКАТ  LEARNING WITH GAMES
 

Ученици другог разреда у истуреним одељењима у Поповњаку, Језеру и Дворишту учествују у eTwinning пројекту Learning with games. Пројекат се реализује на часовима енглеског језика у школ. 2019/2020. год. Пројекат има за циљ да кроз разноврсне игровне активности мотивише ученике, учини наставу занимљивијом и самим тим унапреди код ученика знање енглеског језика. Ученици су играли: игру Сајмон каже и тако вежбали давање инструкција, игру змије и мердевине и тако вежбали бројеве, дигиталну игру памћења и тако вежбали вокабулар и игру погоди ко је вежбајући своје комуникационе вештине. 
 
ПРОЈЕКАТ DIVERSITY WITHIN UNITY
 
Ученици 4.разреда у матичној школи у Стењевцу и у истуреним одељењима у Поповњаку, Језеру, Дворишту, Пањевцу и Сладаји учествују у eTwinning пројекту под називом Diversity within unity. Пројекат се реализује на часовима енглеског језика са партнерима из Грчке у школ.2019/2020. год. Циљ пројекта је мотивисање ученика и њихово активно учествовање у настави, унапређење знања енглеског језика, развијање разумевања и толеранције према другим културама и развијање пријатељства између наших земаља. Ученици су разменили писма са ученицима из Грчке, разговарали са њима online, учили поједине речи на грчком језику и направили мини енглеско-српско-грчки речник, гледали снимке из грчког града Игоуменитса, направили презентацију о начину живота у нашој земљи, гледали презентације о начину живота у Грчкој, разменили божићне обичаје, направили заједнички лого пројекта, снимали видео о себи, својој школи и свом месту. Радећи на пројекту, ученици су такође развијали и своје дигиталне и интеркултурне компетенције.

Пројекат "eTwinning Travel Agency"      
Ученици трећег разреда у истуреним одељењима у Језеру и Дворишту учествују у eTwinning пројекту под називом "eTwinning Travel agency". Пројекат се реализује на часовима енглеског језика у школској 2019/2020.год. Главни циљ овог пројекта је развијање компетенција за предузетништво код ученика. Поред поменутих ученика наше школе, у пројекту учествују и тимови из Пољске, Турске, Шпаније, Украјине и Финске. Ученици су се бавили темама како направити лого пројекта, како написати CV, како направити визит карту, како направити туристички аранжман и организовати путовање. Једна од пројектних активности била је и посета туристичкој агенцији "Амарис" у Деспотовцу 22.11.2019. Ученици су интервјуисали радника агенције не би ли се боље упознали са тим занимањем. Том приликом су сазнали нешто више и о најзанимљивијим дестинацијама и занимљивим догађајима у агенцији.
 
eTwinning конференција „Развијање кључних компетенција путем          
eTwinning пројеката“
 
Конференција  под називом „Развијање кључних компетенција путем eTwinning пројеката“ одржана је 6. септембра 2019.год. у Београду у хотелу „Метропол“. Присуствовали су сви наставници који су добили националне ознаке квалитета за своје eTwinning пројекте и том приликом су им свечано уручена признања. Ове године је награђено 309 пројеката у нашој земи. На коференцији су одржана следећа предавања:
  • Младен Шарчевић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије
  • Ивана Вулић, Фондација Темпус
  • Гордана Чапрић, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања
  • Добринка Кузмановић, Факултет за медије и комуникације у Београду
Међу присутним награђеним наставницима, била је и наставница енглеског језика из наше школе Маја Медић. Наставница Маја Медић је добила националне ознаке квалитета за пројекте: „Christmas cards exchange 2018“, „The Cubs“,  „Our Small Homelands“ и „In English, please!“. Пројекти „Our Small Homelands“ и „In English, please!“ су успешно реализовани са ученицима трећег и четвртог разреда у истуреним одељењима у Језеру и Дворишту.
      OUR SMALL HOMELANDS (НАША МАЛА ДОМОВИНА) је еTwinning пројекат за школску 2018/2019 годину који реализује наставница енглеског језика Маја Медић са ученицима трећег разреда у издвојеним одељењима у Језеру и Дворишту. У пројекту учествује укупно 7 ученика. Поред нас, у пројекту учествује још 28 наставника са својим ученицима из 15 земаља (Ирска, Естонија, Хрватска, Турска, Француска, Италија, Шпанија, Летонија, Грчка, Румунија, Пољска, Литванија, Словачка, Бугарска и Норвешка. Аутори пројекта су Пољска и Словачка.
      Циљ пројекта је да ученици прикажу лепоте краја у ком живе, као и да се упознају са другим местима из којих долазе наши партнери. Активности су разнолике: писање заједничке електронске књиге, израда речника, снимање филмова, израда интерактивних игрица и квизова, кодирање и тд. Кроз пројекат, ученици унапређују своје знање енглеског језика, развијају дигиталне вештине и интеркултурне компетенције.


ПОГЛЕДАЈТЕ НА YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=31-UdXoUl54

https://www.youtube.com/watch?v=TZCNSeCogFA

 


 
 

        
      IN ENGLISH, PLEASE! (НА ЕНГЛЕСКОМ, МОЛИМ!) је eTwinning пројекат за школску 2018/2019 годину који реализује наставница енглеског језика Маја Медић са ученицима четвртог разреда у издвојеном одељењу у Дворишту. У пројекту учествују четри земље: Шпанија, Турска, Француска и Србија. Аутори пројекта су Шпанија и Француска.
       Циљ пројекта је да се ученици мотивишу да уче енглески језик и тако развију своје говорне вештине и вештине писања, да унапреде своје знање о другим културама, да науче да користе нове технологије и да развијају тимски дух. Ученици представљају себе и своје окружење користећи 2.0 алате, пишу писма својим партнерима у иностранству и комуницирају на енглеском језику.