Европски дан језика

Датум: 16. Oktobar 2019 19:28 Категорија: Дешавања

На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се прославља 26. септембра сваке године од 2001. године. Желимо да промовишемо вишејезичност у целој Европи јер верујемо да је језичка разноликост начин за постизање већег степена међукултуролошког разумевања и важна компонента богатог културолошког наслеђа нашег континента.
У нашој школи је реализован eTwining пројекат под насловом No man is an island (Ни један човек није острво). У пројекту су учествовали ученици 4. разреда у истуреним одељењима у Језеру, Поповњаку и Дворишту, заједно са својом наставницом енглеског језика, Мајом Медић. Тема пројекта је промовисање језика Европе и прослављање Европског дана језика. Пројекат је трајао два месеца и ученици су за то време урадили низ активности: снимали изреке на српском језику, говорили изреке на страним језицима и направили кратак филм, правили заставе многих европских земаља, правили разгледнице своје школе и своје општине, направили изложбу страних изрека и обрађивали речи у алату word art. 
Филм можете погледати овде











Ученици у истуреном одељењу у Сладаји су овог дана писали поздраве и поруке на страним језицима на балонима и заставама на часу енглеског језика.