Вест

Народна библиотека

Датум: 11. Decembar 2019 10:00 Категорија: Дешавања

Пријем првака у Народној библиотеци "Ресавска школа" Деспотовац
Деспотовац, 9. децембар 2019.

Прочитај

Фестивал науке 2019

Датум: 11. Decembar 2019 09:49 Категорија: Дешавања

Посета Фестивалу науке
Београд, 5. децембар 2019.
Прочитај

ТЕМАТСКИ ДАН октобар 2019.

Датум: 23. Oktobar 2019 21:41 Категорија: Дешавања

Тематски дан, под називом „У здравом телу, здрав дух“, је одржан 18. октобра 2019. Учествовали су ученици нижих разреда. Ученици из свих истурених одељења (Поповњак, Језеро, Сладаја, Стрмостен, Јеловац и Пањевац) су такође присуствовали настави овог дана у матичној школи и били распоређени са својим друговима из истих разреда. Кроз редовне наставне садржаје, са ученицима се разговарало о здравом начину живота, здравој исхрани и физичким активностима. Фотографије можете погледати у галерији ОВДЕ

Прочитај

Code week - Недеља кодирања

Датум: 16. Oktobar 2019 20:01 Категорија: Дешавања

Од 5.-10.октобра 2019. је у целој Европи организована недеља кодирања. То је покрет који заговара креативност, решавање проблема и сарадњу кроз програмирање и друге технолошке активности. Ученици наше школе у истуреним одељењима у Језеру, Поповњаку и Дворишту су учествовали у овој организацији на часу енглеског језика. Радили су игрицу кодирања типа unplugged (без интернета), бојили цртеже преко кодова и сами састављали кодове.


Прочитај

Европски дан језика

Датум: 16. Oktobar 2019 19:28 Категорија: Дешавања

На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се прославља 26. септембра сваке године од 2001. године. Желимо да промовишемо вишејезичност у целој Европи јер верујемо да је језичка разноликост начин за постизање већег степена међукултуролошког разумевања и важна компонента богатог културолошког наслеђа нашег континента.
У нашој школи је реализован eTwining пројекат под насловом No man is an island (Ни један човек није острво). У пројекту су учествовали ученици 4. разреда у истуреним одељењима у Језеру, Поповњаку и Дворишту, заједно са својом наставницом енглеског језика, Мајом Медић. Тема пројекта је промовисање језика Европе и прослављање Европског дана језика. Пројекат је трајао два месеца и ученици су за то време урадили низ активности: снимали изреке на српском језику, говорили изреке на страним језицима и направили кратак филм, правили заставе многих европских земаља, правили разгледнице своје школе и своје општине, направили изложбу страних изрека и обрађивали речи у алату word art. 
Филм можете погледати овдеУченици у истуреном одељењу у Сладаји су овог дана писали поздраве и поруке на страним језицима на балонима и заставама на часу енглеског језика.
 

Прочитај